ترخینه به صورت گلوله های خشک زرد رنگ ، شبیه کلوخ ، در عطاری ها فروخته می شه . اما اگه می خواهید خودتون تهیه کنید به گندم و مقدار زیادی دوغ نياز دارید .


برای تهیه ترخینه باید به هر میزانی که گندم مصرف می کنید چهار برابرش دوغ بریزید ( اگه دوغ ترش و محلیه ) و اگه دوغ مورد استفاده تون آبکیه باید مقدار دوغ رو بیشتر کنید .
یک کیلو گندم رو از شب قبل خیس کنید .
بعد چهار کیلو دوغ رو به اون اضافه کنید و بگذارید حسابی بجوشه تا گندم کاملا پخته بشه .
نکته ی مهم اینه که باید مدام همش بزنید تا ته نگیره ( می شه زیرش شعله پخش کن گذاشت و حرارت رو کم کرد ولی احتمال ته گرفتن بازم هست ) .
بعد که کاملا دوغ تمام شد و گندم پخت بهش زرد چوبه در صورت تمایل اضافه کنید.
می شه ترخینه رو توی سینی ریخت و روش رو با تنزیف پوشوند تا در هوای آزاد خشک بشه ، اما این کار مستلزم اینه که مدام اون رو زیر و رو کنین تا کپک نزنه .
روش بهترش بسته بندی کردن و نگهداری اون در فریزره .
برای تهیه ی آش ترخینه هم باید بعد از این که نخود ، لوبیا چیتی و عدس رو پختید ترخینه ، اسفناج ، پیاز داغ ( در صورت تمایل ) و نعناع داغ رو بهش اضافه کنید و بگذارید بپزه و جا بیفته .



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : وبلاگ خانه دار



چگونه کلم را برای درست کردن سالاد، ترد کنیم؟
چگونه بوی سوختگی برنج را از بین ببریم؟
10 غذای محبوب و اصیل در آسیا
خودتان آرد سوخاری درست کنید
15 فوت کوزه گری برای یک لازانیای خوش طعم 
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه